velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Dietně s chutnými salátyČekankový salát s vejci
Autor: Redakce4 vejce
4 menší čekankové puky
1 červená cibule
1 velký masitý pomeranč
50 g polníčku
3 lžíce kvalitního oleje
3 lžíce citronové šťávy
lžička černých hořčičných semínek
čerstvě mletý černý pepř
lžička cukru
sůl
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Čekankové puky očistěte, omyjte, vodu vytřepejte a příčně je nakrájejte na nudličky. Nasypte je do mísy. Přidejte opláchnutý, kořínků zbavený polníček. Z pomeranče okrájejte kůru až na dužinu, nakrájejte ho na kostičky a přidejte k čekance s polníčkem. Vhoďte i na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Salát promíchejte, rozdělte do misek, doplňte na čtvrtky nakrájenými vejci a přelijte zálivkou. Na zálivku dejte do malé zavírací skleničky olej, citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř, podrcená hořčičná semínka a lžíci vody, vše protřepejte a nalijte přes salát. Podávejte s různým pečivem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček