velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Fit s jarní zeleninouČekankové puky s parmezánem
Autor: Redakce4 větší čekankové puky
1/2 citronu
25 g másla
200 g zakysané smetany
1 vejce
50 g vlašských ořechů
40 g parmezánu
sůl
čerstvě mletý pepř
pažitka
petrželka
1 rohlík
Rohlík rozmixujte. Očistěné puky vložte do vroucí osolené a citronem okyselené vody. Minutku je povařte, vyjměte je a vychlaďte studenou vodou. Vodu vytřepejte, puky osušte a podélně rozpulte. Zapékací mísu vytřete máslem, dno posypte polovinou rozmixovaných rohlíků, na které naskládejte půlky čekanky. Zakysanou smetanu rozmíchejte s vejcem, špetkou soli, pepřem, nasekanými ořechy, lžící nasekané petrželky a pažitky a nalijte na čekanku. Vše posypte zbylým rohlíkem a nastrouhaným sýrem. Zapékejte asi 30 minut v předehřáté troubě.
Náš tip
Kdo dává přednost pálivějšímu, ať přidá špetku chilli.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček