velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Pikantní mexická kuchyněBurritos
Autor: Redakce4 velké tortilly
50 g libové anglické slaniny
1 lžíce oleje
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
1 cibule
8 listů hlávkového salátu
2 rajčata
100 g tvrdého sýra
100 g omáčky taco
150 g zakysané smetany
sůl
pepř
špetka chilli
petrželka nebo koriandr
Fazole sceďte. Na oleji lehce opečte drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte fazole a rozmačkejte je vidličkou. Podle chuti osolte, opepřete a ochuťte chilli. Tortilly rozložte, na každou dejte část fazolí, listy salátu, rajčata, posypte polovinou nastrouhaného sýra a složte opatrně do obálky. Položte na plech vyložený pečicím papírem, posypte zbytkem sýra a zapečte v předehřáté troubě, pod grilem nebo v remosce. Podávejte přelité taco omáčkou a zakysanou smetanou.