velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Batátové pochoutkyBatátový koláč
Autor: Redakce300 g batátů
1 citrón
100 g jader vlašských ořechů
50 g rozinek
300 g polohrubé mouky
půlka sáčku prášku do pečiva
čtvrt lžičky soli
2 lžičky skořice
4 vejce
150 g moučkového cukru
120 ml oleje
Mouku promíchejte se solí, skořicí a práškem do pečiva. Batáty jemně nastrouhejte, zalijte šťávou z citrónu a vmíchejte do nich i jemně nastrouhanou citrónovou kůru a rozinky. Do husté pěny našlehejte vejce s cukrem, přilijte olej a opatrně do nich vmíchejte jemně nastrouhané oloupané batáty a nakonec mouku. Těsto nalijte do máslem vytřené nebo pečícím papírem vyložené nízké formy s okrajem. Plech vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte dozlatova. Vyklopte na mřížku, nechte vychladnout a lehce pocukrujte.
Foto: Jiří Poláček Foodstyling: Blanka Poláčková