velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Speciality z bramborZapečené brambory s cuketou a vepřovým masem
Autor: Redakce500 g ve slupce uvařených brambor
1 malá vepřová panenka nebo 2 kuřecí řízky
300 g mladých cuket
4 stroužky česneku
lžíce lístků čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
1 cibule
50 ml olivového oleje
mořská sůl
čerstvě podrcený černý pepř
80 g hrubě nastrouhaného parmezánu
Cukety omyjte, nakrájejte na kousky a vložte do misky. V hrníčku smíchejte olivový olej se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a tymiánem. Nalijte na cukety, promíchejte, po pěti minutách přidejte brambory a zase promíchejte. Panenku nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte hřbetem ruky, a opečte z obou stran na olejem potřené pánvi. Směs brambor a cuket nasypte do zapékací mísy, proložte kousky masa, posypte sýrem, vložte do předehřáté trouby a asi deset minut zapékejte.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček