velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Maso na čínský způsobVepřová panenka se sladkokyselou omáčkou
Autor: Redakce500 g vepřové panenky
2 sáčky divoké rýže
2 mrkve
pórek
paprika
cibule
4 lžíce ananasového kompotu
2 lžíce bambusových výhonků nebo nakrájených bílých košťálů z čínského zelí
kousek řapíkatého celeru
2 lžíce octa
lžíce oleje
lžička kukuřičného škrobu
cukr podle chuti
mletá sladká a ostrá paprika
sůl
Vepřovou panenku uvařte v osolené vodě. Mrkev nakrájejte na nudličky, podlijte vodou a povařte. Přidejte na kousky nakrájený pórek, cibuli, papriku, ananasový kompot, bambusové výhonky, ocet, olej, koření, sůl a směs přiveďte k varu. Přilijte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 200 ml vody. Vše povařte a dochuťte. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Na každý talíř dejte několik plátků panenky, přidejte rýži a vše zalijte omáčkou. Ozdobte plátky řapíkatého celeru a ihned podávejte.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček