velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
FazoleVařené hovězí maso s fazolkami
Autor: Redakce600 g fazolových lusků (bílé, zelené), 600 g hovězího roštěnce, 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 30 g másla, 1 citron, cibulka (nejlépe mladá) na ozdobu
Cibule přepulte a i se slupkou ji upečte v troubě nebo na pánvi. Do vroucí vody vložte hovězí maso, přidejte sůl, pepř, nové koření, cibuli i s částí slupek a vařte doměkka. Očistěte fazolky, dejte je do kastrolu, podlijte vodou a duste doměkka. Z měkkých fazolek slijte přebytečnou vodu, přidejte k nim máslo a nechte ho rozpustit. Podle chuti fazolky osolte, opepřete a přelijte šťávou z citronu. Na talíře rozdělte naporcované maso a fazolky. Podávejte posypané nakrájenou cibulkou s vařenými brambory, doplněné dílkem citronu. Vývar z masa použijte na polévku.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková