velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Guláš na několik způsobůPórkový guláš s houbami
Autor: Redakce400 g vepřové plece
400 g čerstvých nebo sušených hub
3 menší pórky
250 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
špetka kari koření
feferonka nebo sladká paprika
hrst zelené petrželky
olej
Maso nakrájejte na kostičky, houby očistěte a nakrájejte. Pórky omyjte a nakrájejte na silnější kolečka. Na oleji osmahněte pórek, houby a maso, ochuťte solí a pepřem. Podlijte směs trochou vody, přidejte ostatní koření podle chuti a duste doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve smetaně, přidejte k masu a povařte ještě asi 10 minut. Nakonec přimíchejte nasekanou zelenou petrželku.
Info
Máte-li jen houby sušené, předem je namočte na 1 hodinu do vody.
Náš tip
Jako příloha se hodí chléb, houskový knedlík nebo vařené brambory.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček