velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Dobroty z Jižního TyrolskaTagliatelle se špekem
Autor: Redakce150 g žitné mouky
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml vody
1 lžíce olivového oleje
sůl
kmín
150 g krájeného jihotyrolského špeku CHZO
100 g kapusty
50 g másla
čerstvá petrželka
sýr stelvio CHOP
V hromádce mouky si vytvořte důlek, do něj rozklepněte vejce, přidejte olej, koření a během míchání postupně přilévejte vodu. Směs dokonale zpracujte a vytvořte hladké a vláčné těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte půl hodiny odpočinout. Na strojku na těstoviny si vytvořte tagliatelle, které uvařte v osolené vodě. Přibližně 2 minuty. Nakrájejte špek a kapustu na tenké nudličky. Krátce je osmahněte na pánvi a přidejte jednu naběračku vody, ve které se vařily těstoviny. Slijte těstoviny a na pánvi je povařte s připravenou směsí, máslem a petrželkou. Dokonale promíchejte a podávejte posypané nastrouhaným sýrem.
Náš tip
Místo kapusty můžete použít i jemně nakrájený pórek.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Südtirol