velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zdravě a chutněKuskus s krůtím masem
Autor: Redakce250 g kuskusu
2-3 lžíce olivového oleje
350 ml vody nebo zeleninového vývaru
sůl
pepř
300 g krůtího vykostěného masa
4 tenkostěnné papriky
malá cuketka
4 cibulky s natí
2 stroužky česneku
Kuskus dejte do misky, přidejte olej a dobře promíchejte, aby se všechna zrnka obalila olejem. Do vroucí osolené vody nebo vývaru nasypte kuskus, nechte přejít varem a odstavte. Zakryjte poklicí a nechte na teplém místě stát asi 10 minut až kuskus nabobtná. Krůtí maso nakrájené na nudličky osmažte na velké pánvi s trochou oleje doměkka. Pak vmíchejte na kousky nakrájenou papriku, nakrájenou cibulku i s natí a ještě krátce smažte. Nakonec vmíchejte nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a již jen krátce prohřejte. Pak kuskus načechrejte vidličkou a rozbijte všechny hrudky. Promíchejte s nasekanou petrželkou, krůtím masem se zeleninou, podle chuti osolte a opepřete.
Náš tip
Kdo chce, může na závěr přidat i pár kapek ostré omáčky.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček