velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vypečené pečínkyKrálík na zelenině
Autor: Redakcezadek králíka (zadní běhy a hřbet)
100 g slaniny
4 stroužky česneku
1 lžíce provensálského koření
sůl
pepř
10 malých cibulek
3 stonky řapíkatého celeru
3 mrkve
1 červená paprika
Polovinu slaniny nakrájejte na klínky a stroužky česneku na poloviny. Králíka prošpikujte slaninou a česnekem. Vložte ho do pekáčku s drobně nakrájenou zbylou slaninou a posypte provensálským kořením. Přidejte oloupané cibulky, králíka podlijte troškou vody, zakryjte poklicí a pečte zvolna asi hodinu. Pak přidejte očištěný nakrájený celer, mrkev a papriku a odkryté pečte asi půl hodiny dozlatova. Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s bramborami.
Náš tip
Králíka můžete místo vody podlévat zeleninovým bujonem, bude chutnější.
Foto: Jiří Poláček Foodstyling: Blanka Poláčková