velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Chutně a zdravěLuštěninová sekaná s celerovým pyré
Autor: RedakceSekaná:
200 g směsi luštěnin Hrstka Menu Gold
2 stroužky česneku
40 g cibule
100 g ementál
40 g celeru
40 g mrkve
2 vejce
60 g mléka
50 g strouhanky
Snítka oregana
Sůl
Pepř
Celerové pyré:
60 g másla
120 g cibule
800 g celeru
800 ml mléka
sůl
Postup:
Hrstku uvaříme, vychladíme a spolu s česnekem pomeleme najemno. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný sýr, celer a mrkev.
Přidáme vejce, mléko a ochutíme směs solí, pepřem a oreganem. Vymícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme šišku a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 30-40 minut.
Ve vysokém hrnci na másle zesklovatíme osolenou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer a ještě chvíli restujeme.
Zalijeme mlékem a vaříme pomalu do měkka. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem a osolíme.
Luštěninovou sekanou podáváme s celerovým pyré a zeleninovým salátem.