velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Velikonoční hodovačkaPlněná vejce
Autor: Redakce4 vejce uvařená natvrdo
30 g másla
200 g lučiny
1 lžička hořčice
sůl
pepř
vločky sladké papriky
cherry rajčátka
čabajka nebo jiná klobása
okurka
sýr
pažitka
petrželka nebo řeřicha
Vejce oloupejte, podélně je překrojte a vyjměte žloutky. Bílky malinko podřízněte, aby stály a položte je na tác. V misce utřete žloutky s máslem a lučinou, hořčicí, solí a pepřem. Krém dejte do zdobícího sáčku s větší ozdobnou hubičkou a naplňte půlky bílků. Ozdobte půlkami cherry rajčátek, kolečky čabajky, okurkou a sýrem, či jinými pochutinami. Posypte pepřem, vločkami sladké papriky a nasekanou pažitkou, petrželkou nebo řeřichou.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček