velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jarní pomazánkyMasová pomazánka
Autor: Redakce100 g vepřové kýty
1 červená paprika
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 lžíce oleje
sůl
pepř
2 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní
nať z jarní cibule
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na tenké plátky papriku, sůl, pepř a opékáme na mírném plamenu 5 minut. Poté vložíme rozdrcený česnek a promícháme. Po půl minutě zalijeme 1 dcl vody a kečupem, přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka. Po udušení by v rendlíku neměla zůstat skoro žádná tekutina. Vychladlé maso i se zeleninou vložíme do kútru, přidáme majonézu Hellmann's a vymixujeme na jemnou pomazánku (nebo umeleme najemno). Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s křupavými řapíky celeru.