velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
JednohubkyKozí pomazánka
Autor: Redakce130 g Jaroměřického tradičního pomazánkového
130 g čerstvého kozího sýru
10 ks sušených rajčat
červená cibulka
2 snítky rozmarýnu
čerstvě mletý pepř
sůl
polosušená rajčata na ozdobu
Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut odpočinout. Potom vodu scedíme, rajčata osušíme a nakrájíme najemno. Jaroměřické tradiční pomazánkové vyšleháme společně s kozím sýrem a přidáme najemno nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pomazánka si bude nejlépe rozumět s ryze italským pečivem, vyzkoušejte třeba ciabattu nebo focacciu. Skvěle dochutí také grilovanou cuketu nebo jakoukoliv jinou grilovanou či pečenou zeleninu.
Foto: Jaroměřické mlékárny