velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Báječné, rychlé večeřeCelozrnné crostini s artyčokovou pomazánkou
Autor: Redakce1 stroužek česneku
½ lžíce olivového oleje
6 plátků celozrnné bagety
1 lžíce piniových ořechů
4 lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ
3 srdíčka artyčoků (můžete použít i konzervované artyčoky)
1-2 lžičky citronové šťávy
20 g rukoly
černý pepř
Oloupejte a rozmačkejte česnek. Poté ho smíchejte s olejem a špetkou černého pepře. Vzniklou česnekovou pastou lehce potřete krajíce chleba z obou stran. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 10-15 minut dozlatova. Mezitím opražte piniové ořechy na pánvi bez tuku. Opékejte je tak dlouho, než získají zlatohnědou barvu. Poté nechte vychladnout. V mixéru rozšlehejte rostlinný tuk s artyčoky a piniovými ořechy na hrubou pomazánku. Dochuťte ji citronovou šťávou a černým pepřem. Rozdělte artyčokovou pomazánku na plátky bagety, dejte na 2 talíře a navrch ozdobte rukolou.
Foto: Flora Pro.activ