velikost písma malá střední velká
Recepty
Inspirováno venkovemŘeřichová rozhuda
Autor: Redakce(4 porce)
8 plátků toastového chleba
150 g změklého másla + na vymazání formiček
500 g měkkého tvarohu
80 ml smetany
špetka cukru
1 cibule
hrst řeřichy
sůl
pepř
Z toastového chleba vykrojte kolečka o průměru 7 cm (podle velikosti toastu) a vmačkejte je jednotlivě do malých forem na muffiny vymazaných máslem. Dejte je péct na 15 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Takto vzniknou úhledné košíčky. V misce utřete máslo do pěny a přimíchejte k němu tvaroh. Podle potřeby rozřeďte smetanou nebo mlékem. Osolte, opepřete, popřípadě přidejte cukr a vyšlehejte do hladkého krému (rozhudy). Cibuli nakrájejte najemno a spolu s řeřichou vmíchejte do tvarohové pomazánky. Uložte do chladu nebo servírujte hned na vychladlé košíčky z toastového chleba.
Foto: Gurmet