velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vaříme v pánvi wokČervená fazolová pánev
Autor: Redakce2 kuřecí prsní řízky
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
1 vrchovatá lžička provensálského koření
olivový olej
sůl
1 vrchovatá lžíce solamylu
Omyté a osušené maso nakrájejte na kousky a promíchejte se solamylem. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a opečte dorůžova. Potom osolte, okořeňte a přidejte rajčata i s nálevem. Promíchejte a pod pokličkou asi 10 minut poduste (do změknutí masa), podle potřeby podlijte vodou. K měkkému masu přidejte propláchnuté a okapané fazole, zamíchejte a nechte přejít varem. Podávejte s rýží nebo těstovinami.
foto: Jiří Poláček