velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Speciality z mletého masaNadívaná cuketa
Autor: Redakce4 menší cukety
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
400 g mletého masa (hovězí, vepřové)
3 stroužky česneku
sůl
pepř
oregano
6 rajčat
2 vejce
150 g plátků anglické slaniny
Neoloupané cukety podélně rozřízněte a lžičkou vyberte dužinu. Na olivovém oleji opečte drobně nakrájené cibule, přidejte mleté maso a opečte. Pak přidejte utřené stroužky česneku, sůl, pepř, oregano, 2 nakrájená rajčata, nasekanou dužinu z cuket, poduste a nakonec vmíchejte vejce. Cukety vyložte plátky nakrájené anglické slaniny a naplňte orestovanou směsí. Vložte je do olejem vytřeného a na kolečka nakrájenými rajčaty vyloženého pekáčku a pečte asi 30 minut.
Tip
Podávejte s bramborami.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček