velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Ořechová roláda s kávovým krémem
Autor: Eva Ulrychová
Suroviny:
5 vajec, 150 g cukru krupice, 60 g polohrubé mouky, 50 g mletých ořechů, 1 lžíce oleje.
Krém: 200g moučkového cukru, 2 dcl mléka, 70 g hladké mouky, 3 žloutky, 250 g másla, 6 lžic silné kávy turek a mleté ořechy na posypání.
Postup:
Vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s ořechy a promícháme. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřeným sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C pečeme asi 10 minut. Upečenou placku sundáme s plechu a teplou i s papírem srolujeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém: mléko, mouku, cukr a žloutky metlou vymícháme dohladka a uvaříme v hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme do másla a přidáme postupně kávu a vyšleháme do pěny. Vychladlé těsto rozvineme, potřeme asi 3/4 krému, pak zabalíme do rolády, vrch potřeme zbylým krémem, uhladíme a posypeme ořechy, dáme do lednice ztuhnout.