velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SalátyGrilovaný pak choi s houbami a tofu
Autor: RedakceSaláty nabízejí téměř nekonečnou paletu chuťových kombinací, na nichž se kreativní kuchařky a kuchaři doslova vyřádí. Odvaha experimentovat a hrát si se snoubením nejrůznějších textur a chutí z vás brzy udělá salátovou královnu či krále. V Překvapení 15 nabízíme chutnou salátovou inspiraci...
Ingredience:
150 g směsi shiitake a hnědých žampionů
4-6 baby pak choi
200 g zelených fazolek
180 g uzeného tofu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce chilli omáčky
olej
sůl
Dresink:
1 lžička strouhané kůry z 1 limety
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička mleté citronové trávy
Tip: Pak choi je noblesní druh asijského zelí se silnějšími řapíky. Skvěle se proto hodí k tepelné úpravě, protože si zachová křupavost i šťavnatost.
Postup:
Zeleninu a houby očistěte. Pak choi nakrájejte na poloviny, pokud máte větší kusy, můžete i na čtvrtiny.
Rozložte všechno na plech, pokapejte olejem a osolte.
Smíchejte chilli a sójovou omáčku. Ve směsi dobře obalte tofu nakrájené na kostky.
Přidejte na plech k houbám a zelenině a dejte péct pod gril.
Umístěte plech do trouby, při teplotě 200 °C bude pečení trvat 5-10 minut. Ze všech surovin smíchejte dresink a pokapejte jím zeleninu.
Podávejte ihned teplé.
foto: Gurmet