velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Hrnková jablková buchta
Autor: Eva Ulrychová
Suroviny:
1 hera, 5 vajec, 1/2 l krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vanilkové pudinkové prášky,1/4 l mléka, špetka soli, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, jablka, sekané ořechy, rozinky.
Postup:
Heru, vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme mouku smíchanou s pudinky, solí a práškem do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto se jeví jako sražené, ale to nevadí. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami. Navrstvíme druhou polovinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 230°C po 10 minutách snížíme teplotu na 175°C a dopečeme dorůžova.