velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
GULÁŠ SE ŽAMPIONY
Autor: LIBOR ŽŮREK
600 g masa (vepřové nebo hovězí)
sádlo
3 cibule
hladká mouka
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
2 bobkové listy
1 smetana v kelímku
200 g žampionů
Na sádle do zlatova osmahneme nakrájenou cibuli přidáme nakrájené maso a znovu osmahneme.
Zaprášíme moukou, opět osmahneme a zalijeme vývarem (třeba z masoxu).
Okořeníme novým kořením, pepřem a bobkovým listem a osolíme.
Uvedeme do varu a zvolna dusíme do měkka.
Před dokončením přidáme smetanu a krátce ještě povaříme.
Nakonec přidáme na tuku podušené nakrájené žampiony.
Je-li omáčka řídká, zahustíme ji hladkou moukou.
Podáváme s knedlíkem.