velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Omáčky jako od babičkyKrálík v pražské omáčce
Autor: Redakce1 králík
1 cibule
1 petržel
1 mrkev
kousek celeru
140 g másla
250 ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
½ lžičky zázvoru
1 lžička sladké papriky
špetka muškátového květu
sůl
šťáva z ½ citronu
Králíka rozdělte na porce a osolte. Zeleninu očistěte, nastrouhejte najemno a na másle osmažte dožluta. Porce králíka potřete paprikou, přidejte k zelenině a za občasného podlévání duste doměkka. Když je maso měkké, rozmíchejte ve smetaně hladkou mouku, vmíchejte do zeleniny s masem a ještě krátce povařte. Ochuťte citronovou šťávou a dalším kořením.
Náš tip
Podávejte s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček