Máme větší spotřebu česneku, osvědčilo se nám česnek rozdělený na stroužky dát do sklenky, prosolit, uzavřít a dát do lednice a je stále jako čerstvý. 'Rada z výstavy Litoměřice
Pokud nechci, aby se mi při zahušťování pokrmů dělaly hrudky, dám si do sklenice případné suroviny-voda a mouka a zavřu sklenici, promíchám a naliji do vroucí polévky či omáčky.
Pokud máte mokré boty, stačí do nich nasypat suché pecky od třešní.Poradila mně to známá a prý to opravdu funguje.Třešni má skoro každý na zahradě u domku. Tak si příště, až budou třešně, nasušte...
Brambory budou rychleji uvařené, pokud je dáme do tlakového hrnce a až začne syčet, po 10minutách vypneme. Ušetříme tak čas i energii. To platí pro plyn. Na sklokeramické desce stačí vařit pouhých...
Abyste rychleji uvařili polévku (vývar), stačí použít tlakový hrnec. Polévka bude rychleji uvařená, vy ušetříte čas i energii. Na vývar z moráka (krocan) stačí 40min, na vývar kuřecí 20-30...
Máte špinavé ruce od borůvek? Mám jednoduchou radu. Stačí si ruce lehce namočit vodou a pak nasypat kyselinu citronovou na ruce.Ruce si důkladně protřeme a pak opláchneme vodou. V případě potřeby...
Pěstujete pažitku na zahrádce?Aby byla silnější, je třeba kolem celého trsu pažitky udělat rýnku asi 1-2cm hlubokou. Do ní nasypat cererit (hnojivo - kuličky).Pak toto hnojivo zasypat.Nejlépe to...