velikost písma malá střední velká
Recepty
MasoVepřová panenka plněná sušenými švestkami a přelitá švestkovým dipem
Autor: Redakce200 g vepřové panenky
10 ks sušených švestek
50 g másla
Dip:
100 g hrášku
40 g másla
100 ml smetany na šlehání
1 lžíce nasekaných mandlí
5 lžící nadrobno nasekaných švestek
snítka rozmarýnu na ozdobení
Do panenky ostrým nožem vytvořte kapsu, lehce vymažte máslem a naplňte sušenými švestkami. Vložte na gril, grilujte 8 minut z každé strany. Mezitím si udělejte dip z hrášku, másla, smetany, mandlí a švestek (můžete použít i povidla). Švestkovým dipem přelijte v příčném řezu grilovanou panenku a ozdobte snítkou rozmarýny.
Náš tip: Jako přílohu podávejte jasmínovou rýži nebo opečené brambory.
foto: shutterstock