velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Ořechové řezy
Autor: Miroslava KdýrováTěsto: 420 g hladké mouky, 150 g cukru krupice, 150 g másla, 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 1 lžička sody.
Ořechová směs: 80 g másla, 50 g cukru krupice, 200 g vlašských ořechů, 2 lžíce medu.
Krém: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudingy, 60 g másla, 2 lžíce moučkového cukru.
Na vále vypracujeme ze všech surovin těsto, rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme placku. První placku pečeme na pečícím papíru asi 12 minut. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme ostatní suroviny na ořechovou směs a mícháme dokud není z cukru karamel. Teplou směsí potřeme druhou placku a upečeme ji jako tu první.
Uvaříme si pudingy, necháme vychladnout. Pak do něj vyšleháme máslo s cukrem. Krémem namažeme placku bez ořechů a přiklopíme druhou plackou, ořechy nahoru. Řezy zabalíme do do alobalu nebo fólie a necháme odležet do druhého dne v lednici.