velikost písma malá střední velká
Vaše recepty
Brambory s fazolkou
Autor: Ivana ŠírováPro 2-3 porce:
4-5 velkých brambor, 200g zelených fazolek, 100g nivy, 1 cibule, 200ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový), sůl, pepř, (slanina)
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Na pánvy osmahneme cibuli a můžeme přidat i na drobno nakrájenou slaninu, ale nemusíme. Poté nasypeme fazolky, které osolíme, opepříme, promícháme a restujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a uvaříme (dusíme) fazolky do měkka. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou či nastrouhanou nivu a počkáme, až se zcela rozpustí a vše se tak spojí. Místo nivy lze použít i jiný sýr (odzkoušeno i s taveným). Nakonec uvařené brambory smícháme s fazolkou. Brambory můžete rozšťouchat, záleží kdo jak má rád.
Toto jídlo lze použít jako přílohu k pečenému masu nebo může být jako plnohodnotné jídlo. U nás je to oblíbená večeře, hotová za 20-30 minut.