velikost písma malá střední velká
Šéf v kuchyni
V naší kuchyni jsem šéfem já: NatašaObilná kaše s kořením a ovocem
Autor: RedakcePříběh paní Nataši a její recept na candáta se smetanovým zelím vychází
v Překvapení č. 14 (4. dubna 2022).
A její další recept na teplou obilnou kaši podle ájurvédy máte zde:
Obilná kaše s kořením a ovocem
Ingredience:
máslo nebo ghee
1 plná hrst pomletých obilovin
( špalda, pohanka, oves, proso atd.)
ovoce (nejlépe sezónní a regionální)
nebo sušené - předem přes noc namočit
ořechy
1 sklenice teplé vody
1 sklenice mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
koření: skořice, kardamom, kurkuma sladidlo: javorový, datlový sirup či med
Příprava:
Na pánvi rozehřejeme máslo nebo a krátce orestujeme koření až se pěkně se rozvoní.
Obiloviny vyšleháme s vodou a mlékem (studeným - v teplé tekutině se dělají hrudky)
Přidáme na pánev a na mírném ohni ohříváme
Jakmile směs zhoustne, přidáme čerstvé, kompotované nebo sušené ovoce.
Dochutit skořicí a sirupem nebo medem.
Dobrou chuť!