velikost písma malá střední velká
Šéf v kuchyni
V naší kuchyni jsem šéfem jáKuřecí paličky s olivami a rajčaty (Iva Vondrová)
Autor: RedakceV tištěném Překvapení Vám přinášíme od č. 7/2022 (v prodeji od pondělí 14. února) příspěvky na téma
V naší kuchyni jsem šéfem já
Kromě Vás, čtenářek a čtenářů, se zapojily i některé členky redakce a naše kolegyně z jiných redakcí, naše externí spolupracovnice a své rady a tipy přidali také vyhlášení známí kuchaři a další slavné osobnosti.
Ke svému vyprávění na dané téma někteří prozradili i recepty na svoje oblíbená jídla, ale ty už se mnohdy do časopisu nevešly. A tak si je můžete přečíst zde a vyzkoušet je uvařit u Vás doma!
Dobru chuť Vám přeje celá redakce Překvapení
PŘEKVAPENÍ č. 7
šéfredaktorka Iva Vondrová
přebornice na běžné domácí vaření
Kuřecí paličky s olivami a rajčaty
Tenhle recept mě naučila kamarádka Nataša. Hodí se jako skvělá rychlá večeře. Jak na to?
- V misce si připravte marinádu z oleje, soli, pepře, trochu červené papriky, tymiánu. Můžete přidat i lžičku česnekové pasty nebo stroužek rozmačkaného česneku. Kdo má rád pikantní jídla, přidá i špetku chilli nebo feferonkové pasty.
- Všechny ingredience promíchejte.
- Do marinády naskládejte paličky, pěkně je obalte a nechte chvíli marinovat.
- Paličky přendejte do pekáčku, který je vyložený pečicím papírem.
- Pekáček zakryjte druhým pekáčkem nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte 45 minut na cca 200 °C.
- Poté odkryjte pokličku nebo sejměte alobal, přidejte do pekáčku hrst černých vypeckovaných oliv a hrst celých cherry rajčátek.
- Nezakrytý pekáček vložte zpátky do trouby a pečte dalších 45 minut.
- Podávejte s pečenými bramborami nebo pečivem a zeleninovým salátem. A sklenkou dobrého suchého vína.
Dobrou chuť Vám přeje Iva
Foto: archiv