velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ZeleninaZeleninová polévka s kuřetem
Autor: Redakce1/2 hlávky kapusty
2 stonky řapíkatého celeru
1 cuketa
200 g uvařeného či upečeného kuřete
400 g sterilovaných bílých fazolí
2 cibule
4 stroužky česneku
2 litry kuřecího vývaru
2 hrsti hladkolisté petržele
3 lžíce olivového oleje
citronová šťáva na dochucení
sůl
pepř
Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, kapustu na kousky, řapíkatý celer na plátky, cuketu na půlkolečka a kuřecí maso natrhejte. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek. Pak přidejte zbylou zeleninu a krátce osmažte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí. Přidejte scezené fazole, natrhané kuřecí maso a nechte vše 10 minut prohřát. Dochuťte citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
Tip: Kapusta dodá polévce živiny i zemitou chuť, ale hlavně promění i obyčejný vývar v sytý a vynikající hlavní chod.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Gurmet