velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
RebarboraZávin s pudingem
Autor: Redakcebalíček listového těsta
asi 500 g rebarbory
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce rozinek
1/2 lžičky skořice
1/2 sáčku vanilkového pudingového prášku
6 dlouhých cukrářských piškotů
moučkový cukr na posypání
Postup:
Piškoty vložte do igelitového pytlíku a pomocí válečku je podrťte.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Nasypejte do misky, přidejte piškotovou drť, rozinky, cukr, skořici, pudingový prášek a promíchejte.
Listové těsto rozválejte a jeho střed po celé délce pokryjte připravenou rebarborovou směsí.
Těsto zaviňte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 10 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a dopečte dozlatova.
Upečený závin nechejte zchladnout a pak ho posypejte moučkovým cukrem.
Tip: Do rebarborové směsi přidejte hrst vlašských ořechů.
Foto: Jiří Poláček