velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Levně a rychleZapékané noky
Autor: Redakce2 balení bramborových noků
150 g dušené šunky
1-2 lžíce másla
4 vajíčka
4 lžíce zakysané smetany
200 g lučiny
Salát:
4 rajčata
1 bílá cibule
Zálivka:
1 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
Noky připravte podle návodu na obalu.
Pak je promíchejte se šunkou nakrájenou na nudličky a rozložte do máslem vymazané zapékací mísy.
Vajíčka lehce prošlehejte se smetanou a lučinou a vzniklou směsí noky přelijte.
Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut dozlatova.
Zapečené noky podávejte se salátem z rajčat nakrájených na dílky a cibule pokrájené na kolečka.
Zakapejte ho zálivkou prošlehanou z octa, oleje a špetky soli.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Gurmet