velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zelenina je v zimě důležitáZAPEČENÉ PLNĚNÉ MINICUKETKY
Autor: RedakceNechcete u plotny trávit všechen volný čas? Pak jsou pro vás recepty z kuchařky „Aby dětem chutnalo" autorky a foodblogerky Svatavy Vaškové Coolinářky tou pravou inspirací. Na dobrotách si jistě pochutnají nejen děti, ale celá rodina, a díky jednoduchým postupům vám mohou děti pomáhat i s přípravou
Ingredience
· 3 malé cukety
· 300 g mletého masa(mix hovězího a vepřového)
· 1 mrkev
· 1 petržel
· 2 lžíce rajského protlaku
· 1 lžíce pesta ze sušených rajčat
· 100 g strouhané mozzarelly
· olivový olej
· čerstvá bazalka
· sůl
Postup:
Mrkev a petržel nastrouhejte.
Na pánvi s trochou oleje orestujte zeleninu.
Po chvíli přidejte mleté maso, osolte ho a společně se zeleninou ho orestujte. Potom, co se maso zatáhne, přidejte rajský protlak a pesto ze sušených rajčat.
Zamíchejte a přiklopte poklicí. Směs lehce podlijte vodou a duste cca 20 minut.
Poté podélně rozkrojte mladé cukety a vydlabejte je. Dužinu můžete nakrájet do masové
směsi.
K masu přidejte nasekanou bazalku. Přebytečný tuk slijte.
Na dno pekáče nalijte trošku olivovéhooleje. Vydlabané cukety naplňte masovou směsí a posypejte je strouhanou mozzarellou.
Dejte je zapéct na cca 20-30 minut do předem vyhřáté troubyna 180 °C.
Po zapečení rozdělte najednotlivé porce a podávejte.