velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Z RemoskyZapečené kotlety s cibulí a sýrem
Autor: Redakce4 vepřové kotlety nejlépe bez kosti
množství brambor na porce pro 4 lidi
4 středně velké cibule
200 g goudy
čerstvě nadrcený pepř
1 lžička vloček červené papriky
sůl
zelená petrželka
sádlo nebo olej
Kotlety lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete olejem.
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Cibule nakrájejte na kolečka a sýr nastrouhejte nahrubo.
Remosku vytřete sádlem a nasypte do ní brambory.
Poklaďte cibulí, posypte solí, pepřem, paprikou a najemno nakrájenou petrželkou.
Lehce promíchejte, přidejte kotlety a zapékejte asi 40 minut.
Pak posypte zbývajícím sýrem a zapékejte ještě asi 15 minut.
Připravila: Blanka Poláčková
Foto: Jiří Poláček
Odpovědná redaktorka: Helena Hladíková