velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké...Vláčný makovník s ovocem
Autor: RedakceIngredience
· 1 hrnek bio hladké mouky pšeničné Babiččina volba
· 1 vejce
· 1 hrnek plnotučného mléka
· 1/2 hrnku krupicového cukru
· 1 celý prášek do pečiva
· 1/2 hrnku mletého máku
· 1 vanilkový cukr
· Podle sezony můžete doplnit o blumy, švestky, meruňky, borůvky - klidně kompotované
Postup
- Nejprve začněte rozehřívat troubu na 150 stupňů.
- Na těsto postupně smíchejte ve velké míse všechny suroviny.
- Stěrkou stáhněte do vymazané formy na chlebíček, bábovku nebo do pekáčku.
- Přidejte ovoce.
- Pečte pozvolně 30-50 minut.
Recept s tajnou přísadou
Sladší mák a kyselé blumy jsou pro naše chuťové pohárky nezapomenutelnou kombinací. Nepotěší ale pouze milovníky dobrého jídla, ale také příznivce zdravého životního stylu. Blumy jsou druhem ovoce, které mnozí považují za švestky a nerozeznávají mezi nimi žádný rozdíl, což je ovšem veliká škoda. Blumy jsou totiž důležitým zdrojem různých vitamínů - především A, B, C a E a dále také různých minerálů jako například draslíku, fosforu, železa a vápníku. Mák na druhou stranu může sloužit jako prevence osteoporózy, různých kardiovaskulárních onemocnění a v neposlední řadě má příznivý vliv na naši psychiku. Obsahuje totiž vysoké množství vápníku a dále také zinek a hořčík. Jestli si říkáte, že lepší už to být ani nemůže, tak jste na omylu. Tento recept jsme totiž doplnili o novinku, která vaše pečení posune ještě o další úroveň výš. Namísto normální hladké mouky jsme při jeho přípravě použili hladkou mouku pšeničnou s certifikací bio, značky Babiččina volba. Vaše zdravé pečení už s touto novinkou nebude nikdy jako dřív.
Jarní novinky
Zajímáte se o to, z čeho se potraviny, které konzumujete, skládají? Snažíte se při jejich výběru jít cestou bez chemie a otázka životního prostředí vám tak není cizí? Pak dávejte nyní dobrý pozor. Babiččina volba totiž letos na jaře rozšiřuje své moučné portfolio o produkt s certifikací bio. Jak již bylo řečeno výše, jedná se o Bio hladkou pšeničnou mouku. Bio novinka je nejen kvalitně zpracována v souladu s pravidly ekologické produkce, ale má také dobré pečící vlastnosti.
Novinkou je také Babiččina volba Univerzální, která je univerzálním géniem pro každou kuchyni. Kombinuje pekařské vlastnosti různých mouk a je vhodná pro přípravu téměř každého receptu vyžadujícího mouku. Je vhodná na různá těsta, ale i na obalování nebo zahušťování. Díky optimální struktuře mouky, kvalitě lepku a škrobu má ideální pečící vlastnosti a dobře kyne.
„Kvalitní mouka je prakticky alfou a omegou jakéhokoliv domácího i profesionálního pečení. A pokud je vyrobená s nejvyšším možným ohledem vůči našemu životnímu prostředí, pak vždy bude mít mou podporu," říká Josef Maršálek mistr cukrář, který mouky Babiččina volba používá při své každodenní praxi i edukaci na kurzech pečení v Gourmet Academy. Obě mouky jsou k dostání ve vybraných hypermarketech Albert.