velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Co s vejci natvrdo?Velikonoční sýrová roláda
Autor: Redakce300g tvrdého sýra (Eidam 45%)
120 g másla
250g taveného sýra
3 vajíčka uvařené natvrdo
1 větší kapie
petrželová nať
hrst nasekané pažitky
1 lžička dijonské hořčice
sůl
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Jak se začne voda vařit, vložte do ní cihlu tvrdého sýru dobře uzavřenou v igelitovým sáčku. Ideálně vkládáme kostku sýra nejprve do jednoho igelitového sáčku a pak pro jistotu ještě do jednoho. Každý z nich dobře uzavřeme. Vaříme ve vodě 30 minut. Mezitím si připravíme náplň. V míse kuchyňského robota (např. Artisan od KitchenAid) si nejprve vyšlehejte tavený sýr s máslem. Potom přidejte nakrájenou slaninu, vejce a bylinky. Podle potřeby dochuťte. Připravte si podložku, na které budete sýr válet (doporučuji plastovou). Povrch zlehka poprašte teplou vodou a položte potravinovou folii (díky vodě nebude po desce klouzat). Roztopený sýr vyberte z vody, roztrhněte sáček a vyklopte na podložku s folií. Začněte ihned válet - váleček si také namočte. Na vyválený plát potom naneste rovnoměrně náplň. Zatočte, zabalte do folie a uložte na chladné místo, kde ztuhne. Roládu potom nechejte v chladničce odpočívat, ideálně přes noc.
Foto: blog.kitchenaid.cz