velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
MasoUzená kotleta na grilu
Autor: Redakce
4 vepřové uzené kotlety nejlépe bez kostí
1 pomeranč
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
špetka chilli
snítka tymiánu
pepř
Uzené kotlety posypte z obou stran tymiánem, pepřem a chilli kořením. Vložte je do misky a zalijte teplou směsí medu a pomerančové šťávy, pokropte olejem a nechte několik hodin rozležet. Potom maso vyndejte z marinády, lehce osušte a z obou stran velmi zvolna opečte na grilu nebo pod grilem v troubě (maso můžete také osmažit na pánvi vytřené olejem). Podávejte s podušenými fazolkami a/nebo s brambory.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling a text: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková