velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Podzimní ovoceTrhanec s jablky a karamelem
Autor: RedakceJablka a oříšky jsou s podzimem pevně spjaté. Využijte jejich bohatství a přichystejte si sladkou tečku v podobě receptu na trhanec s jablky a mléčným karamelem. Právě poslední jmenovaný povýší pokrm na výjimečný gurmánský zážitek. Použijte mléčný karamel od paní Dany Přistoupilové, která jej vyrábí v Malé Bystřici ve Zlínském kraji. Díky zpracování z vybraného mléka z prověřené farmy je jeho chuť lahodně smetanová a produkt neobsahuje žádné konzervanty. Její umění bylo v roce 2021 odměněno známkou kvality Regionální potravina. Více o jejích produktech zjistíte na webových stránkách: http://www.mlecnykaramel.cz/cs/mlecny-karamel-danka/.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
200 g špaldové mouky
4 žloutky
2-3 lžíce cukru
250 ml mléka
75 g rozinek
4 bílky
100 g másla
150 g ořechů - vlašské a lískové
50 g moučkového cukru
špetka soli
300 g jablek mléčný karamel
(např. od Ing. Dana Přistoupilová,
Malá Bystřice - Mléčný karamel Danka)
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, mléko. Vše promícháme a přidáme vyšlehané bílky.
2. Trhanec pečeme na pánvi na rozpuštěném másle přibližně 5 minut z každé strany do zlatova.
3. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky a orestujeme v rendlíku s trochou vody do změknutí.
4. Na závěr trhanec polijeme mléčným karamelem a posypeme rozinkami, ořechy, jablky a moučkovým cukrem.
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina