velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiTřešňové crostini s marcipánem a mandlemi
Autor: Redakce4 plátky bílého toastového chleba
75 ml višňového likéru
šťáva z 1/2 citronu
135 g marcipánu
400 g kompotovaných třešní
4 lžíce krystalového cukru
25 g mandlových plátků
moučkový cukr na posypání
šlehačka na ozdobu
Plátky chleba rozložte na plech.
Pokapejte je polovinou višňového likéru a polovinou citronové šťávy.
Posypejte nadrobeným marcipánem a poklaďte vypeckovanými a okapanými třešněmi.
Pokropte zbytkem likéru a citronové šťávy, posypejte krystalovým cukrem a plátky mandlí. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte, dokud nejsou chléb i marcipán opečené dozlatova.
Hotové crostini poprašte moučkovým cukrem a podávejte s kopečkem šlehačky.
Tip: Stejně dobré crostini upečete i s meruňkami nebo švestkami.
foto: Gurmet