velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké...Třená bábovka
Autor: RedakceIngredience:
• 90 g Irbis se sladidly z rostliny stévie
• 200 g pšeničné mouky polohrubé
• 100 g pšeničné mouky hladké
• 30 g kakaového prášku
• špetka soli
• 1 kypřicí prášek do pečiva
• 200 g Hery
• 200 ml mléka
• 5 ks vajec
• olej, mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Mouky spolu s kakaem, solí a kypřicím práškem promícháme a prosejeme (můžete zvolit i verzi bez přidaného kakaa).
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Bílky vyšleháme se sladidlem Irbis Stévie na pevný sníh. Heru šleháme za postupného přidávání žloutků do pěny.
Obě hmoty zlehka spojíme, přidáme mléko a spolu se sypkou směsí krátce promícháme.
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Hotové těsto vložíme do upravené formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 40 minut.
Po vychladnutí vyjmeme z formy a servírujeme.