velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Japonská kuchyněTěstoviny se sušenými houbami a misem
Autor: RedakceIngredience:
400 g těstovin
250 g hub
2 lžíce červené pasty Miso
3 stroužky česneku
150 ml smetany ke šlehání 30%
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 lžíce bílého vinného octa
sůl a pepř
Postup:
Očištěné houby nakrájejte a orestujte na rozpáleném oleji.
Když trochu změknou, zakápněte je octem, promíchejte a dejte stranou. Je lepší pracovat v několika menších dávkách, aby se houby restovaly, ne dusily.
Změklé máslo dobře prošlehejte s misem.
Na pánvi po houbách krátce opečte nasekaný česnek. Vraťte zpátky houby, přidejte miso s máslem, zalijte smetanou a vše dobře promíchejte.
Nechte jen jednou krátce přejít varem. Těstoviny uvařte a slijte.
Přidejte je na pánev k omáčce a dobře prohoďte, aby se pěkně obalily.
Podle potřeby osolte, opepřete a před podáváním posypte nakrájenou jarní cibulkou.
recept naleznete v Překvapení 3/2025
Připravila: Jitka Musilová Zdroj a foto: Gurmet