velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ChuťovkySýrové krokety se sýrovým dipem
Autor: RedakceBramborové krokety zná asi úplně každý. Tak pojďme vyzkoušet sýrovou variantu, kterou můžete podávat také jako hlavní chod. Tento recept je určený pro všechny milovníky sýra.
Recept:
Počet porcí: 4 / Doba přípravy: 80 min.
Ingredience:
800 g brambor
400 g Pařený sýr s bazalkou BIO
z farmy BOVINE
4 vejce
200 g strouhanky
100 g hladké mouky
200 g zakysané smetany
2 stroužky česneku
olej, sůl, pepř, pažitka
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka. Po slití brambory necháme vychladnout.
2. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vytvarujeme kuličky.
3. Koule obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky a následně usmažíme v oleji do zlatova. Hotové sýrové krokety necháme okapat od oleje na papírovém ubrousku.
4. Na sýrovou omáčku smícháme zakysanou smetanu se zbytkem nastrouhaného sýra a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.
Náš tip:
Pokud si chuť kroket chcete ještě zvýraznit, můžete do těsta na drobno pokrájet šunku od kosti třeba z Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o. Postup je úplně stejný, jen do směsi sýra a brambor ještě přidáme pokrájenou šunku.
V našem podání chuťový zážitek umocníme sýrem s bazalkou. Základem receptury je Pařený sýr s bazalkou BIO z farmy BOVINE z Jeseníků. Rodinná farma hospodaří v ekologickém režimu. Na farmě chovají kromě masných krav i dojnice, od kterých získávají kvalitní mléko. Pařený sýr s bazalkou tak pochází z mléka dojnic z vlastního chovu, které žijí spokojený život na rozlehlých horských pastvinách panenské přírody. Mimo přípravu sýrových kroket lze Pařený sýr s bazalkou samozřejmě podávat studený na chlebu s máslem, výborně se hodí i do toastů, nastrouhaný na těstovinách, ale pochutnáte si na něm i samostatně s bílým vínem nebo jiným dobrým pitím.