velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Letní pečeníSvěží ovocný koláč
Autor: Redakce3 vejce
150 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
120 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Na ozdobení:
500 g očištěného drobného ovoce (červený rybíz, maliny, borůvky)
3 balíčky Třtinového cukru citrónového Dr. Oetker
50 g másla
Na přípravu těsta vyšlehejte vejce s oběma cukry do pěny. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymíchejte dohladka.
Na dno tukem vymazané a moukou vysypané formy naneste polovinu ovoce, zalijte těstem a uhlaďte.
Povrch poklaďte zbylým ovocem, posypte citrónovým cukrem a přidejte na plátky nakrájené máslo.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut.
Připravila: Helena Pokorná Hladíková
Foto: Dobré jedlo