velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
KoláčeŠvestková bublanina
Autor: RedakceIngredience:
· Asi 450 g vyloupaných bio švestek
· 1 hrnek bio polohrubé mouky
· 40 g bio bramborového škrobu
· 1 lžička bio prášku do pečiva
· ½ hrnku bio třtinového cukru
· ½ hrnku bio rostlinného oleje
· 2 ks bio vejce
· 4 lžíce bio mléka
Ovoce omyjte a vypeckujte. Do mísy přidejte postupně vejce, cukr a olej. Směs umíchejte do pěny. Následně přilijte mléko, přisypejte mouku s kypřicím práškem a bramborovým škrobem. Dobře zamíchejte. Poté so připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Z mouky, cukru a másla prsty nachystejte drobenku. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Nahoru přidejte ovoce. Posypte drobenkou a pečte asi půl hodiny na 180 stupňů.
Kupujte BIO. Pro budoucnost!
Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.