velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
PolévkaStředomořská zelňačka s cizrnou
Autor: RedakceIngredience
- 1 fenykl
- 1/4 hlávky bílého zelí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 g krájených rajčat v konzervě
- 300 g vařené cizrny
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžíce čerstvého oregana
- 1 lžička citronové kůry
- olivový olej
- sůl
- petrželka
Postup:
Zeleninu očistěte a nakrájejte na podobně velké kousky.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a opečte nejprve cibuli, mrkev a fenykl.
Zhruba po 5 minutách přidejte nasekaný česnek a nechte ho roz- vonět.
Zalijte 700ml vody, přidejte krájená rajčata z konzervy a nakrá- jené zelí.
Osolte a vařte zhruba 20 minut, než zelenina změkne.
Do polévky přidejte cizrnu a nech- te pár minut prohřát.
Nakonec dochuťte strouhanou citronovou kůrou, koriandrem a čerstvým oreganem.
Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou s čerstvým pečivem.