velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
GrilováníSteaky s krémovým křenem a červenou řepou
Autor: Redakce1/3 hrnku cukru
1/3 hrnku balzamikového octa
450 g červené řepy
4x 200 g hovězí loupané plece (oyster steak)
2 lžíce olivového oleje
200 g crème fraîche
1 lžíce křenu
1/2 lžičky muškátového oříšku
pepř, sůl
1/4 hrnku petrželky
Ve středně velké pánvi smíchejte cukr a ocet. Zahřívejte na mírném plamenu, dokud se cukr nerozpustí. Zesilte plamen a přidejte pokrájenou řepu. Za občasného promíchání povařte 10-15 minut do konzistence sirupu. Dejte vychladit. Rozpalte gril a steaky potřete olejem a ochuťte solí a pepřem. Grilujte 3-4 minuty z každé strany a pak je nechte přikryté asi 5 minut dojít. V menší míse smíchejte crème fraîche, křen a muškátový oříšek. Servírujte steaky s krémovým dipem, řepou a petrželkou.
Tip: Jako příloha se hodí opečené brambory a cukrový hrášek.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Stockfood