velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SpecialitkaŠpanělské Churros
Autor: RedakceŠpanělské Churros
Simona Aichmaierová z Liberce si v Madridu, o kterém píše v Překvapení č. 29/2022, oblíbila sladkou pochoutku CHURROS. A dokonce s s námi podělila o recept.
Na těsto potřebujete 250 ml vody, 100 g másla, 200 g hladké mouky, 30 g třtinového cukru, 2 vejce
Na obalení 3 lžice třtinového cukru a 1 lžička mleté skořice
Na omáčku 100 ml smetany ke šlehání a 100 g hořké čokolády
+ olej na smažení
V kastrolku zahřejeme vodu a rozpustíme v ní máslo a cukr, přidáme prosátou mouku a při mírné teplotě mícháme, dokud se nevytvoří kompaktní tužší těsto, které se nelepí na stěny nádoby.
Těsto na cca 10 min odstavíme, aby mírně vychladlo. Pak do něj postupně zašleháme jedno vejce po druhém. V hlubší pánvi rozpálíme olej, těsto přeložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a do oleje vytlačíme churros „žížaly" dlouhé asi 10 cm.
Smažíme cca 2 minuty z každé strany. Ještě teplé obalujeme ve směsi třtinového cukru a skořice a namáčíme do čokolády.
Tu si připravíme tak, že smetanu zahřejeme těsně pod bod varu a necháme v ní rozpustit na kostičky nalámanou čokoládu.
Přeji dobrou chuť