velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Asijská kuchyněSmažené nudle s kuřecím masem
Autor: Redakce300 g kuřecího masa
asi 350 g pšeničných nudlí
1 mrkev
1 cibule
1 červená paprika
1 hrnek fazolových lusků
2 jarní cibulky
5-6 hub shitake
2-3 Jidášova ucha
šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce oleje na smažení
1 lžička soli
Na omáčku:
2 lžičky rybí omáčky
2 lžičky ústřicové omáčky
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžičky tmavé sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
2 lžičky cukru
koriandr na zdobení
Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte. Nudle vhoďte do vroucí vody a nechejte 1 minutu vařit (instantní nudle jen namočte ve studené vodě).
Pak je sceďte a nechejte okapat. Jidášovo ucho a shitake namočte, aby změkly. Cibuli nakrájejte na měsíčky, papriku, mrkev, cibulky a houby na nudličky.
Fazolky pokrájejte na proužky. V misce smíchejte omáčky, sezamový olej a cukr. Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte lžíci oleje a zprudka orestujte kuřecí maso, aby se zatáhlo.
Pak maso vyjměte a vložte do misky. Do woku dolijte zbytek oleje, opět rozpalte a postupně vkládejte zeleninu.
Vše zprudka orestujte. Pak přidejte nudle a kuřecí maso a ještě chvíli restujte.
Zalijte tmavou omáčkou a promíchejte, aby se nudle v omáčce dobře obalily.
Na konec zakápněte citronovou šťávou a dozdobte koriandrem.
Tip: Pro tuto klasiku asijské kuchyně zvolte raději tlustší nudle, aby se vám při smažení tolik netrhaly a nechytaly.
Připravila: Helena Hladíková Foto: FTV Prima a Ikar