velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
FrancieSalát Niçoise
Autor: Redakce300 g brambor vařených ve slupce
1 stroužek česneku
200 g předvařených nebo sterilovaných fazolek
1/2 ledového salátu
4 rajčata
200 g konzervovaného tuňáka
6 sardelek
hrst černých oliv bez pecky
4 natvrdo uvařená vejce
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce oleje
Brambory nakrájejte a dejte do mísy vytřené stroužkem česneku. Tuňáka sceďte a nakrájejte na kousky, rajčata pokrájejte na osminky. Spolu s překrájenými fazolkami, natrhaným salátem, překrájenými olivami a pokrájenými sardelkami přidejte k bramborám. V misce prošlehejte hořčici s citronovou šťávou, octem, solí a pepřem a nakonec zašlehejte olej. Salát zalijte zálivkou a obložte nakrájenými vejci.
Tip: Nejlépe si ho vychutnáte s bílou francouzskou bagetou a sklenkou růžového vína.